Volledig scherm
De werkzaamheden in de Willem Alexanderstraat in Kortgene zijn in volle gang. © Ellen Smaardijk-Jobse

Huizen in Kortgene maken plaats voor parkeerplaatsen en regenwaterbuffers

KORTGENE - Het is even afzien voor de bewoners van de Willem Alexanderstraat in Kortgene. Hun straat ligt een tijdlang overhoop, maar daar krijgen ze wel wat voor terug: meer (parkeer)ruimte en meer groen.

Grijs. Dat is de kleur die op dit moment overheerst in de Willem Alexanderstraat in Kortgene. Aannemingsbedrijf Reimerswaal is druk bezig met de herinrichting van de straat. Vier huizenblokjes van telkens drie woningen zijn gesloopt. Het waren sterk verouderde huurhuizen van woningcorporatie RWS. De overgebleven ‘gaten’ geven de straat een ruimtelijke aanblik. En dat blijft zo, want RWS en de gemeente Noord-Beveland hebben samen besloten er geen nieuwe woningen neer te zetten. 

Wel komen er twaalf parkeerplaatsen, meer groen én vier wadi's: poelen die bij hevige regenval het water vasthouden. Op deze manier hoopt de gemeente het dorp ‘klimaatbestendiger’ in te richten. Dat is nodig omdat in Kortgene relatief veel bestrating is. Bovendien komt het regenwater door de vele dijken maar moeilijk in sloten en ander oppervlaktewater terecht.

Aannemingsbedrijf Reimerswaal pakt ook gelijk hemelwaterriolering, stoepen en bestrating aan. 

Volledig scherm
Aannemingsbedrijf Reimerswaal pakt ook gelijk hemelwaterriolering, stoepen en bestrating aan. © Ellen Smaardijk-Jobse
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Broers Jap (82) en Henk (79) na 75 terug in schuilkelder onder kerk in Rilland
    PREMIUM
    video

    Broers Jap (82) en Henk (79) na 75 terug in schuilkel­der onder kerk in Rilland

    RILLAND - ,,Is dit alles?” De verbazing over de afmetingen van de stookkelder onder de Bathsewegkerk is groot wanneer Jap Goedbloed (82) de stalen trap afdaalt. Op de keldervloer staat nu een laag vies water. Tussen de rommel springen kikkers weg. ,,Hier moeten de matrassen gelegen hebben waarop we sliepen. De ruimte was toen nog kleiner, want er stond ook nog een grote kachel in.” ,,Heel gek, in mijn herinnering was hier een raam...”, zegt zijn broer Henk, turend naar een blinde muur.