De werkzaamheden in de Willem Alexanderstraat in Kortgene zijn in volle gang.
Volledig scherm
De werkzaamheden in de Willem Alexanderstraat in Kortgene zijn in volle gang. © Ellen Smaardijk-Jobse

Huizen in Kortgene maken plaats voor parkeerplaatsen en regenwaterbuffers

KORTGENE - Het is even afzien voor de bewoners van de Willem Alexanderstraat in Kortgene. Hun straat ligt een tijdlang overhoop, maar daar krijgen ze wel wat voor terug: meer (parkeer)ruimte en meer groen.

Grijs. Dat is de kleur die op dit moment overheerst in de Willem Alexanderstraat in Kortgene. Aannemingsbedrijf Reimerswaal is druk bezig met de herinrichting van de straat. Vier huizenblokjes van telkens drie woningen zijn gesloopt. Het waren sterk verouderde huurhuizen van woningcorporatie RWS. De overgebleven ‘gaten’ geven de straat een ruimtelijke aanblik. En dat blijft zo, want RWS en de gemeente Noord-Beveland hebben samen besloten er geen nieuwe woningen neer te zetten. 

Wel komen er twaalf parkeerplaatsen, meer groen én vier wadi's: poelen die bij hevige regenval het water vasthouden. Op deze manier hoopt de gemeente het dorp ‘klimaatbestendiger’ in te richten. Dat is nodig omdat in Kortgene relatief veel bestrating is. Bovendien komt het regenwater door de vele dijken maar moeilijk in sloten en ander oppervlaktewater terecht.

Aannemingsbedrijf Reimerswaal pakt ook gelijk hemelwaterriolering, stoepen en bestrating aan. 

Aannemingsbedrijf Reimerswaal pakt ook gelijk hemelwaterriolering, stoepen en bestrating aan.
Volledig scherm
Aannemingsbedrijf Reimerswaal pakt ook gelijk hemelwaterriolering, stoepen en bestrating aan. © Ellen Smaardijk-Jobse
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronaregels bij woonzorgcentrum in Goes
    PREMIUM

    Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronare­gels bij woonzorg­cen­trum in Goes

    GOES - De laatste wens van een echtpaar om elkaar nog één keer in Goes te zien voordat de man zou sterven, mondde woensdagavond uit in een fikse ruzie. Stichting Ambulance Wens Nederland beschuldigde woonzorgcentrum Rehoboth van onmenselijk handelen, omdat een cliënt geen afscheid mocht nemen van haar stervende man. Zorgkoepel Cedrah, waaronder Rehoboth valt, zegt dat Ambulance Wens leugens verspreidt.