Volledig scherm
PREMIUM
Achter Boutique Hotel Rijks ligt de Manhuistuin. Exploitant Michel Kloeg noemt dit een 'heilige plaats' waar hij respectvol mee wil omgaan. © Kloeg Collection

Hotel Rijks in Goes opent voor kerst de deuren

GOES - De sloopwerkzaamheden in het Oude Manhuis in Goes zijn bijna achter de rug. Bouwgroep Peeters begint binnenkort met de ‘vernieuwbouw’, zodat Boutique Hotel Rijk in november de deuren kan openen. Ook gewone Goesenaren zijn straks welkom.

Afgelopen zomer gaf de gemeente Goes groen licht voor de verbouwing van het Rijksmonument uit 1656 tot hotel met 35 kamers en 5 luxe suites. ,,Alles wat de afgelopen decennia is toegevoegd aan het gebouw, is er uitgesloopt en in heel veel containers afgevoerd”,  zegt exploitant Michel Kloeg. Omdat het voormalige klooster een monumentale status heeft, blijven oude elementen zoals tegelmozaïeken intact. De ‘intiem en luxueus ingerichte’ kamers worden allemaal anders van vorm en uiterlijk.

  1. Romy (22) vocht zich terug van een eetstoornis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaargelegd’
    PREMIUM
    VIDEO | PORTRET

    Romy (22) vocht zich terug van een eetstoor­nis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaarge­legd’

    VLISSINGEN - Ruim een jaar maakte Romy Thuy (22) uit Goes wekelijks video’s over haar eetstoornis. Het leverde haar een nominatie op voor de Vrouw in de Media Award 2019. ,,Ik heb iets kunnen betekenen voor anderen die niet meer wisten hoe ze verder moesten. Die doodsbang waren. Die zagen dat hun lichaam al aan het afsterven was; net als het mijne, op het dieptepunt van mijn ziekte. Van vrijwel allemaal weet ik dat ze zich hebben laten opnemen en met zichzelf aan de slag zijn gegaan. Dat ik die award niet gewonnen heb, maakt me niet uit. Ik heb mijn doel bereikt.”