Volledig scherm
De Molenpolder in Yerseke. © Joeri Wisse

Hotel en recreatie in de Molenpolder Yerseke

YERSEKE Vijf partijen hebben zich de afgelopen tijd bij de gemeente Reimerswaal gemeld met bouwplannen voor de kop van de Molenpolder. Om alle initiatieven in de polder op elkaar af te stemmen, wil de gemeente ze samensmeden in één nieuw bestemmingsplan.

Adviesbureau Zweistra & Van Gurp gaat dat proces begeleiden, heeft het college besloten. "Als we elk plan apart gaan behandelen, wordt het gewoon een rotzooitje", zegt wethouder Jaap Sinke.

Het opvallendste plan komt van ondernemer en VVD-raadslid JanCees van der Endt. Hij wil op de plek van zijn vorig jaar gesloten schelpenfabriek Endy een indoorspeeltuin bouwen. Het meest noordelijke deel van een aangrenzend landbouwperceel moet een groot parkeerterrein worden, waar vooral dagjesmensen hun auto kwijt kunnen. Op de tussenliggende grond wil Van der Endt samen met projectontwikkelaar Jan Sips van TopLevel Development (het bedrijf dat achter plan De Zaete zit) twintig hotelsuites bouwen.

Ook projectontwikkelaar AM Zeeland, eigenaar van de voormalige varkenshouderij, heeft plannen. Het bedrijf wil de stallen en bijbehorende huizen slopen en er vier vrijstaande woningen bouwen. Daarnaast heeft ook agrarisch bedrijf Verboom plannen om uit te breiden en wil een particulier aan de Molendijk twee woningen op de grond naast hun huidige huis bouwen. Tot slot heeft ook Waterschap Scheldestromen allerlei wensen.

Wethouder Sinke verwacht de initiatiefnemers binnen een jaar helderheid te kunnen verschaffen.