Volledig scherm
Waarnemend burgemeester Letty Demmers aan het woord tijdens de Noord-Bevelandse nieuwjaarsreceptie op 7 januari 2019. Sinds 2016 zijn de recepties in de verschillende dorpshuizen op het eiland, maar vanwege het 25-jarig bestaan van de gemeente keert in 2020 voor één keer het oude format terug. © Willem Adriaansens

Hoogzomer, maar Noord-Beveland buigt zich alvast over nieuwjaarsreceptie

WISSENKERKE - Het is hartje zomer, maar de gemeente Noord-Beveland buigt zich alvast over de nieuwjaarsreceptie. En dat is niet zonder reden.

Het nieuwe jaar brengt namelijk een jubileum met zich mee: in 2020 is het 25 jaar geleden dat de gemeenten Kortgene en Wissenkerke fuseerden tot de gemeente Noord-Beveland. De nieuwjaarsreceptie moet hét moment worden om daar bij stil te staan. Het gemeentebestuur wil dan ook flink uitpakken en grijpt voor één keer terug naar het vroegere (en duurdere) format. 

Peelanders mogen in januari dus weer naar Land- en Zeezicht in Kamperland komen om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Ook deze keer zullen allerlei bedrijven aanwezig zijn uit verschillende sectoren. Als er rond die tijd een nieuwe burgemeester is, is de receptie eveneens een mooie gelegenheid om met hem of haar kennis te maken. 

Tot 2015 waren de nieuwjaarsrecepties op Noord-Beveland standaard in Land- en Zeezicht. Omdat de receptie op den duur meer weg had van een netwerkbijeenkomst waar ook nog eens een behoorlijk prijskaartje aan hing, besloot het gemeentebestuur een nieuwe weg in te slaan. Sinds 2016 zijn de recepties in de verschillende dorpshuizen op het eiland. Daarmee wil de gemeente de nieuwjaarsreceptie dichter bij de inwoners brengen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement