Volledig scherm
Parkeren in Goes wordt volgend jaar niet duurder. © PZC

Hoogte van parkeerboete in Goes gaat flink omlaag

GOES - Mensen die een parkeerboete van de gemeente Goes op de deurmat vinden, zullen daar vanaf volgend jaar misschien net iets minder van balen. Het college heeft besloten de hoogte van de boete met bijna tien euro te verlagen.

Wie nu niet betaalt voor het parkeren op een plek waar dat wel moet, krijgt een naheffing van 62 euro. Vanaf 2019 moet nog 'maar' 53 euro worden afgetikt. Volgens wethouder Derk Alssema heeft dat te maken met het gegeven dat de kosten van de handhaving en de opbrengst van de parkeerboetes in evenwicht moeten zijn. 

Met andere woorden: Goes mag er geen geld aan verdienen. Dat zou wel het geval zijn als Goes de hoogte van de boete niet zou verlagen. De parkeertarieven blijven volgend jaar gelijk. De gemeente heeft besloten ze één keer in de twee jaar met het inflatiepercentage te verhogen, maar dat is dit jaar al gebeurd. Ook de parkeervergunningen worden niet duurder. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Romy (22) vocht zich terug van een eetstoornis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaargelegd’
    PREMIUM
    VIDEO | PORTRET

    Romy (22) vocht zich terug van een eetstoor­nis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaarge­legd’

    VLISSINGEN - Ruim een jaar maakte Romy Thuy (22) uit Goes wekelijks video’s over haar eetstoornis. Het leverde haar een nominatie op voor de Vrouw in de Media Award 2019. ,,Ik heb iets kunnen betekenen voor anderen die niet meer wisten hoe ze verder moesten. Die doodsbang waren. Die zagen dat hun lichaam al aan het afsterven was; net als het mijne, op het dieptepunt van mijn ziekte. Van vrijwel allemaal weet ik dat ze zich hebben laten opnemen en met zichzelf aan de slag zijn gegaan. Dat ik die award niet gewonnen heb, maakt me niet uit. Ik heb mijn doel bereikt.”