Hoedekenskerke
Volledig scherm
Hoedekenskerke © Melita Lanting

Hoedekenskerke erg blij met plannen randweg; 'Dit zou zoveel problemen oplossen’

HOEDEKENSKERKE - De Dorpsraad van Hoedekenskerke is zeer positief over de plannen voor een randweg bij het dorp. Die moet het vrachtverkeer uit de kern houden en de fietsers op de Waanweg meer veiligheid bieden. ,,Dit zou zoveel problemen oplossen."

Dorpsraad-bestuurslid Arie van den Hooven is in ieder geval erg blij met de plannen. ,,We zitten er al zoveel jaren tegenaan te hikken. Al die vrachtauto’s die door de smalle straatjes van ons dorp rijden. Dan komt er zomaar 40 of 50 ton op één meter van de gevels voorbij rijden. Er worden paaltjes omver gereden, spiegels van auto’s beschadigd en er ontstaan scheuren in huizen."

Quote

Ook Langeweeg­je, Kwadendam­me, Baarland en Bakendorp profiteren van die nieuwe weg.

Arie van den Hooven

Dat zou met de nieuwe randweg allemaal tot het verleden gaan behoren, denkt Van den Hooven. ,,Die weg zou vanaf de 's-Gravenpoldersestraat langs de noordkant van de stoomtrein-spoorlijn lopen naar de Nieuwe Veerweg. De meeste grond is al in het bezit van de gemeente, heb ik uitgezocht. Die hebben ze in de jaren 60 van de vorige eeuw al aangekocht voor het veer Hoedekenskerke-Terneuzen. Dus er is in principe al ruimte voor de weg.”

Toeristen

De vrachtwagens die af en aan rijden naar Crop Alliance bij Baarland, de toeristen die van en naar Scheldeoord karren en al het landbouwverkeer; het komt straks allemaal niet meer door ‘Oedjes’. ,,Maar ook Langeweegje, Kwadendamme, Baarland en Bakendorp profiteren van die nieuwe weg”, legt van den Hooven uit. Want daar wordt het ook allemaal rustiger en veiliger.

De nieuwe Randweg komt langs de spoorlijn van de stoomtrein Goes-Borsele.
Volledig scherm
De nieuwe Randweg komt langs de spoorlijn van de stoomtrein Goes-Borsele.

De enige kanttekening is volgens Van den Hooven nog het geld. ,,Maar de provincie, het waterschap en de gemeente Borsele kijken daar nu naar. Ik geloof dat ze Crop ook nog willen benaderen en misschien dat Scheldeoord ook nog wat doet. Als die financiën rond zijn, kan het snel gaan.”