Dominee Leendert van der Kuijl met op de achtergrond het voormalige kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente aan de Havenweg. Hij is net afgestudeerd en kon bij twaalf kerken terecht. ,,Door Gods Woord werd duidelijk dat ik naar Waarde moest.”
Volledig scherm
PREMIUM
Dominee Leendert van der Kuijl met op de achtergrond het voormalige kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente aan de Havenweg. Hij is net afgestudeerd en kon bij twaalf kerken terecht. ,,Door Gods Woord werd duidelijk dat ik naar Waarde moest.” © Marcelle Davidse

Hoe visboer Leendert van der Kuijl (29) dominee werd in Waarde. ‘Ik werk nu met levende vissen’

portretHad dominee Leendert van der Kuijl (29) tien jaar geleden gevraagd hoe hij zijn toekomst zag. Waarschijnlijk was hij over de viswinkel in Hendrik-Ido-Ambacht begonnen, waar hij binnenkort mede-eigenaar van zou worden. Of over het gezin dat hij met zijn vrouw Enike zou stichten. Tot God doordrong in zijn leven en alles anders werd. Sinds deze week is hij dominee van  de Gereformeerde Gemeente in Waarde. ,,Wat ik in de winkel deed had alles met dode vis te maken. Nu werk ik met levende vissen.”