Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van hoe Engie de biovergister zou kunnen inpassen in het bosje naast de rioolwaterzuivering van Brabantse Delta. De buitenste rij bomen kan blijven staan, zodat de installatie grotendeels uit het zicht blijft. © Engie

Hoe komen 100 vrachtwagens per dag veilig aan bij de biovergister bij Bath?

RILLAND - Bijna alles is beter aan de nieuwe plek die Engie gevonden heeft om bij Rilland een mestvergister te bouwen. Bijna, want er is één groot struikelblok: het verkeer.  Hoe komen de 100 vrachtwagens veilig aan bij de groen-gascentrale? En als wegen moeten worden aangepast, wie gaat dat dan betalen?

Een interessante samenwerking met de rioolwaterzuivering, geen kassen in de buurt en verder weg van het dorp. Dat zijn in een notendop de grootste voordelen van de nieuwe plek die Engie momenteel onderzoekt. Hét grote nadeel? ,,De logisitiek”, zegt Jeroen Wagenaar van Engie. De oude stek tussen de kassen ligt wat dat betreft ideaal:  pal aan de snelweg. Om bij de nieuwe plek nabij de rioolwaterzuivering te komen, moet er nog zeven kilometer over polderwegen worden gereden.