Verwijs wil uitbreiden op bedrijventerrein De Poort in Rilland. Het hoogste deel van het pand, het vrieshuis, moet 32 meter worden. ,,Elke meter lager kost ons 250.000 euro”, zei manager Hans Bal vorige week tegen de gemeenteraad van Reimerswaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Verwijs wil uitbreiden op bedrijventerrein De Poort in Rilland. Het hoogste deel van het pand, het vrieshuis, moet 32 meter worden. ,,Elke meter lager kost ons 250.000 euro”, zei manager Hans Bal vorige week tegen de gemeenteraad van Reimerswaal. © 'Bogaerds Architecten' in Numansdorp

Hoe hoog is een vrieshuis van 32 meter?

RILLAND - Niet de dorpskerk, maar een toren met duizenden pallets bevroren vis is misschien straks het hoogste gebouw van Rilland.

Een projectontwikkelaar die een torenflat van tien verdiepingen in Rilland wil bouwen, zal waarschijnlijk vierkant uitgelachen worden. Toch overweegt een groot deel van de gemeenteraad nu de regels aan te passen zodat visimporteur en -exporteur Verwijs een hypermodern vrieshuis van ongeveer dezelfde afmetingen kan bouwen op bedrijventerrein De Poort. Is dat wel een goed idee?

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement