De Zanddijk bij Yerseke. Als de provincie de keuze voor verbreding doorzet, moeten verschillende huizen (waaronder de woning links in beeld) worden afgebroken. De verkeershinder tijdens de uitvoering lijkt volgens wethouder Maarten Both mee te vallen.
Volledig scherm
De Zanddijk bij Yerseke. Als de provincie de keuze voor verbreding doorzet, moeten verschillende huizen (waaronder de woning links in beeld) worden afgebroken. De verkeershinder tijdens de uitvoering lijkt volgens wethouder Maarten Both mee te vallen. © Joeri Wisse

‘Hinder door verbreding Zanddijk is beperkt’

YERSEKE - De hinder die de verbreding van de Zanddijk met zich meebrengt, is beperkt. Dat stelt wethouder Maarten Both (SGP, verkeer) van de gemeente Reimerswaal. Hij verwacht dat het grootste deel van de nieuwe weg kan worden aangelegd met instandhouding van het huidige route tussen Yerseke en de A58.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Linde (10) na bezoek Maxima aan Scoutinglandgoed Zeewolde: ‘Ik was eerst wel zenuwachtig’
  PREMIUM

  Linde (10) na bezoek Maxima aan Scouting­land­goed Zeewolde: ‘Ik was eerst wel zenuwach­tig’

  ZEEWOLDE - Een zichtbaar ontspannen koningin Máxima bracht vrijdag een werkbezoek aan het Scoutinglandgoed in Zeewolde. Zij liet zich rondleiden door het nieuw gebouwde Avonturenhuis en liet zich door Zeeuwse waterscouts informeren over de activiteiten van de waterscouts. Van Vincent van Belzen van de Doormangroep in Terneuzen (9), kreeg ze een bordspel overhandigd. ,,Die is voor jou!” aldus Vincent, terwijl hij met een resoluut gebaar het cadeau aan de koningin gaf. Máxima moest er hartelijk om lachen.