Marjo van ’t Veer en Jos Toes wonen langs het spoor en gaan een oud treinstel ombouwen tot B&B.
Volledig scherm
PREMIUM
Marjo van ’t Veer en Jos Toes wonen langs het spoor en gaan een oud treinstel ombouwen tot B&B. © Marcelle Davidse

Het wàs een slaaprijtuig en wordt wéér een slaaprijtuig

’s-Heer Abtskerke - Hij is groot, rood en op de zijkant staat met grote letters ‘Mitropa’. Het is een historisch rijtuig dat sinds kort bij het stationnetje ’s-Gravenpolder/’s-Heer Abtskerke staat. Jos Toes en zijn vriendin Marjo van ’t Veer bouwen het rijtuig in de komende jaren om tot een B&B.

Toes woont alweer zo’n tien jaar in het station van ’s-Gravenpolder/’s-Heer Abtskerke langs de spoorlijn van de Stoomtrein Goes-Borsele. Hij is vrijwilliger bij de stoomtrein en vooral gek op de verhaal achter de oude treinen, de geschiedenis. ,,Veel mensen denken dat ik treintjesgek ben, maar ik vind met name de historie leuk”, zegt hij. Voeg daarbij het sluimerende idee om er eens ‘iets’ bij te gaan doen op hun terrein rondom het station en het is niet gek dat hij en zijn vriendin hun kans grepen toen het oude rijtuig op hun pad kwam.

  1. Stichting Jayden haalde in tien jaar één miljoen euro op. ‘Het besluit om te stoppen geeft rust, maar we zullen de saamhorigheid missen’
    PREMIUM

    Stichting Jayden haalde in tien jaar één miljoen euro op. ‘Het besluit om te stoppen geeft rust, maar we zullen de saamhorig­heid missen’

    GOES - In tien jaar tijd met tal van evenementen meer dan één miljoen euro ophalen voor de bestrijding van neuroblastoom kinderkanker. Dat is een prestatie van wereldformaat. Reden voor de gemeente Goes om de ouders van de in 2009 overleden Jayden en de andere bestuursleden van de stichting te onderscheiden met de Frans Naereboutpenning.