Volledig scherm
Het orgel in de Hervormde Kerk in Kapelle.

Het orgel van Kapelle wordt 150 jaar

KAPELLE - Het is feest in de Hervormde Kerk van Kapelle. Dit najaar is het 150 jaar geleden dat die kerk een orgel kreeg.

Op 4 en 5 november wordt de verjaardag van het rijksmonument uitgebreid gevierd. Het Bätz-Witte-orgel werd in 1866 geleverd om de samenzang in de kerkdiensten te ondersteunen. Het orgel is na 150 jaar nog in uitstekende en oorspronkelijke staat en geldt als een belangrijk monument van de orgelbouw uit de 19e eeuw.

Karakteristiek

Vrijdagavond 4 november geeft Henk van Putten, de organist van de kerk, een orgelconcert. Hans Reil, directeur van orgelmakerij Reil, zal daarbij een toelichting geven op de karakteristieke eigenschappen van het orgel.

Zaterdagavond 5 november is er een feestelijk concert waarin het orgel gezelschap krijgt van koor, koperblazers en slagwerk. Onder leiding van Patrick van der Linden treedt het Zeeuws Vocaal Ensemble op, met organist Gerben Budding en muzikanten van orkest Ars Musica.

Masterclass

Zaterdagochtend kunnen amateurorganisten een masterclass volgen van organist Gerben Budding. Om 12.00 uur spelen de deelnemers vervolgens een concert.

Programma

Vrijdag 4 november: orgelconcert, 20:00 uur, entree € 7,- (t/m 14 jaar gratis).

Zaterdag 5 november: masterclass orgel, 10.00 uur; afsluitend concert 12.00 uur, vrije inloop publiek.

Zaterdag 5 november: concert orgel met koor, koperblazers en slagwerk

aanvang 20.00 uur (kerk open 19.15 uur). Entree € 17,- (voorverkoop €15,-, scholieren en studenten € 10,- en kinderen t/m 12 jaar gratis).

Alles vindt plaats in de Hervormde Kerk Kapelle op het Kerkplein 4 in Kapelle.

Foto orgel volgt. zonder credit svp meenemen