Volledig scherm
Buikdanseressen veroveren zaterdag 9 maart De Wemel in Wemeldinge. © Joke Bot

Het Open Nederlands kampioenschap buikdansen komt naar Wemeldinge

WEMELDINGE - Wemeldinge heeft per toeval een internationaal buikdanskampioenschap binnengehaald. Op 9 maart vindt in De Wemel het Dutch Open Bellydancing plaats.

Het kampioenschap wordt georganiseerd door Oxana Tropina uit Middelburg. Zij is zelf buikdanseres en was al eerder verantwoordelijk voor het Theatrical Bellydance Festival. Dat werd vorig jaar januari gehouden in De Vroone in Kapelle.

Aanvankelijk had de organisatrice ook voor de Dutch Open De Vroone gereserveerd. ,,Maar vorige week annuleerde De Vroone het kampioenschap opeens", aldus Tropina. Hals over kop moest zij op zoek naar een nieuwe locatie. ,,Die is, met hulp van de gemeente Kapelle, gevonden in dorpshuis De Wemel in Wemeldinge."

Valentijn Boeren, beheerder van De Vroone, bevestigt dat de reservering is geannuleerd. Volgens hem gebeurde dat op verzoek van Tropina, die ‘klachten had over de prijs'. De Wemel is goedkoper, maar niet te vergelijken met het ‘theater’ van de Vroone, stelt Boeren.

,,De Wemel heeft alleen een podium en niet de faciliteiten op het gebied van licht en geluid die wij wel hebben", geeft hij aan. ,,Volgens mevrouw is een theater in Den Bosch veel goedkoper. Ik heb gezegd dat ze daar dan maar naar toe moet gaan.”

De internationale wedstrijd in Wemeldinge wordt gehouden onder de vlag van Dutch Dance Sports. Die organisatie is actief op het gebied van onder meer Streetdance, Performing Arts en Couple Dance.

Volledig scherm
De affiche van het Open Dutch Bellydancing in Wemeldinge © -

Het is de eerste keer dat het kampioenschap in Zeeland wordt gehouden. Tot nu toe hebben er deelnemers ingeschreven uit Nederland, België en Slovenië. Meer info op de site van de organisatie. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement