Volledig scherm
Hansa Watersport & Recreatie heeft het café-restaurant gekocht. De eetgelegenheid gaat weer open zodra er een geschikte uitbater is gevonden. © Ellen Smaardijk

Het Loze Vissertje keert terug aan het Goese Sas

WILHELMINADORP - Café-restaurant Het Loze Vissertje aan het Goese Sas bij Wilhelminadorp kreeg afgelopen jaar een andere eigenaar en een nieuwe naam. Die geschiedenis herhaalt zich nu het tegenovergelegen Hansa Watersport & Recreatie de boel overneemt.

Wie regelmatig een wandeling maakt bij het Goese Sas, heeft het waarschijnlijk wel opgemerkt: café-restaurant Het Loze Vissertje staat er al enige tijd verloren bij. Eigenaresse Anita Heerenthals is vertrokken, ruim een jaar nadat zij het etablissement overnam van Hetty Busman en Nico Sprenkels. Ze doopte het café-restaurant op 1 april van dit jaar om tot De Zeeuwse Kornuit.

Die titel verdwijnt waarschijnlijk weer van de gevel, want kersverse eigenaar Hansa Watersport & Recreatie overweegt sterk de oude naam weer in ere te herstellen. „De vorige eigenaren hebben hier zeventien jaar gezeten met Het Loze Vissertje. Het is echt een begrip”, zegt Corinna van Opbergen van het watersportbedrijf. „Maar er ligt nog niks vast hoor. Dat willen we allemaal netjes in samenspraak doen met de nieuwe exploitant.” 

Wie dat wordt, is nog niet duidelijk. „Het pand is nog maar net van ons, dus we kunnen nu op zoek naar een geschikte kandidaat.” Dat kan volgens Van Opbergen best even duren, want een goede uitbater vinden is voor hen belangrijker dan snel weer opengaan. 

Met de aankoop van het etablissement hoopt Hansa het Goese Sas een oppepper te geven. „Op het moment dat het daar gezellig is, merken wij dat. En andersom dus ook. Afgelopen zomer liep het restaurant minder en dan kwamen de mensen bij ons vragen en klagen. Wij hopen dat het hier straks weer net zo gezellig en levendig is als voorheen.”

Volledig scherm
Het Loze Vissertje kreeg vorig jaar een nieuwe eigenaar, maar het restaurant aan het Goese Sas is inmiddels alweer enige tijd gesloten. © Ellen Smaardijk