Volledig scherm
Leerlingen van basisschool De Zuidvliet werkten mee aan het fotoproject. Zij verzorgden vrijdagmiddag de opening. © Sheila de Regt

Het Kortgene van vroeger is voor even terug

KORTGENE - Hoe zag Kortgene er honderd jaar geleden uit? De nieuwe raamexpositie ‘O kijk, dat zijn die oude foto’s van hier!’ geeft een inkijkje in de geschiedenis van het dorp.

Volledig scherm
Jolien Hemmes, initiatiefnemer van de zomerexpo ‘O kijk, dat zijn die oude foto’s van hier!’. © DirkJan Gjeltema

In etalages van winkels en achter ramen van woonhuizen zijn deze zomer een kleine dertig foto’s van vroeger te zien, ongeveer gemaakt op de plek waar ze geëtaleerd worden. Leerlingen van basisschool De Zuidvliet werkten mee aan de realisatie van het fotoproject in hun dorpskern. Zij mochten vrijdagmiddag dan ook de opening verzorgen.

Kortgene is het tweede dorp op Noord-Beveland dat meedoet aan de zomerexpo van de Stichting Vlam. Initiatiefnemer Jolien Hemmes heeft vorig jaar voor het eerst een collectie foto’s tentoongesteld in Colijnsplaat. Vanaf volgende week zijn daar opnieuw foto’s te zien. De verschillende fotoverzamelingen breiden gaandeweg uit en Hemmes probeert elk jaar een nieuwe kern bij het project te betrekken.

Het fotoproject ‘O kijk, dat zijn die oude foto’s van hier!’ begon drie jaar geleden op Schouwen-Duiveland, waar inmiddels vier dorpskernen meedoen: Brouwershaven, Haamstede, Sirjansland en Zierikzee.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement