Volledig scherm
De slijtlaag van de Postbrug is op verschillende plaatsen kapot. © Joeri Wisse

Het is te nat: meeste werk aan Postbrug wordt uitgesteld

YERSEKE - De Postbrug bij Yerseke is aanstaande dinsdag al weer open voor alle verkeer.  Vanavond om 20.00 uur beginnen de onderhoudswerkzaamheden. Die zouden tot volgende week vrijdagavond duren, maar het natte weer heeft roet in het eten gegooid.

De grootste klus was het vervangen van de slijtlaag, waar grote gaten in zijn gevallen. Voordat er een nieuwe laag op kan, moet het hele brugdek eerst tot op het staal kaal worden gemaakt. Volgens Rijkswaterstaat is de luchtvochtigheid de komende dagen te hoog om die klus uit te voeren. ,,Het werk wordt opnieuw ingepland, ik durf niet te zeggen wanneer dat zal zijn”, aldus een woordvoerder.

De Postbrug is nu dicht vanaf vanavond 20.00 uur tot maandag 9 september 24.00 uur.  Verkeer wordt omgeleid via de Vlakebrug (N289). Voor fietsers en voetgangers gaat de brug  maandag 9 september  om 6.00 uur weer open. Tijdens de afsluiting wordt asfaltwerkzaamheden op het beton uitgevoerd. Ook herstelt de aannemer gaten in de hoofdrijbaan wordt aan voegen, kolken, goten en stootplaten gewerkt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement