Volledig scherm
Afgelopen zomer werd onder grote belangstelling de dorpsvisie Schore gepresenteerd in het dorpshuis. Nu is het tijd voor het in de praktijk brengen van de plannen. © Willem Adriaansens

Het is nu tijd voor uitvoering van de dorpsvisie Schore

SCHORE - Schore begint binnenkort met de uitwerking van de dorpsvisie. Er is een lijst met plannen voor de korte termijn en een lijstje met zaken die langere tijd nodig hebben.

Quote

De gemeente zal een bijdrage moeten leveren voor het beheren van het dorpshuis.

wethouder Evert Damen

Afgelopen zomer presenteerde de dorpsraad van Schore de dorpsvisie. Aan het plan is een paar jaar gewerkt. Nu is het zover dat plannen uit de visie ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden. De komende twaalf maanden wordt gewerkt aan een aantal projecten. 

Om te beginnen wordt geprobeerd minimaal één ommetje (wandelpad) aan te leggen in en om het dorp. Daarnaast wordt gekeken  naar de onoverzichtelijke kruisingen Frisostraat/ Eeweg en Frisostraat/Steenweg. Die krijgen verkeersspiegels.

Beweegtuin

Verder wordt onderzocht hoe  de oversteekplaats Zandweg/Kanaalweg en een onoverzichtelijke bocht in de N289 voor fietsers en voetgangers veiliger en beter gemaakt kan worden. En als laatste staat een beweegtuin voor jong en oud op het 'twaalf maandenlijstje'. Deze tuin moet overigens ook als ontmoetingsplek dienst gaan doen. 

Volledig scherm
Een impressie van hoe het dorpshuis er van binnen uit kan komen te zien. © Dorpsvisie Schore

Voor de langere termijn staan het dorpshuis, nieuwbouw, levensloopbestendige woningen en het openbaar vervoer op het programma. Vooral voor wat betreft de laatste drie onderwerpen is de gemeente (deels) ook afhankelijk van andere partijen, maar met het dorpshuis wordt al wel een start gemaakt.

Stichting

Het beheer van het dorpshuis zal ondergebracht worden bij een stichting. Daarin nemen vertegenwoordigers plaats van alle Schoorse verenigingen. Die hebben zich inmiddels aangemeld. Wethouder Evert Damen heeft toegezegd dat die stichting op dezelfde hoeveelheid subsidie kan rekenen als Optisport, de huidige exploitant. 

,,Die subsidie zal maar van korte duur zijn omdat al snel de verbouwing zal beginnen", aldus Damen. ,,Als de verbouwing klaar is zal de gemeente een exploitatiebijdrage moeten leveren om het dorpshuis op een goede manier te kunnen beheren. Hoe hoog die bijdrage is weten we pas na de verbouwing."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement