Gesorteerd afval bij het vuilverbrandingsbedrijf AVR.
Volledig scherm
PREMIUM
Gesorteerd afval bij het vuilverbrandingsbedrijf AVR. © Koen Suyk

Het is nu definitief: plastic mag in Reimerswaal in 2020 weer bij het restafval

UPDATEKRUININGEN - Reimerswaal is de eerste gemeente in Zeeland die volmondig ‘ja’ zegt tegen de proef om mee te doen aan nascheiding van restafval. Dat heeft de gemeenteraad vanavond unaniem besloten. Of ook inwoners van Borsele en Noord-Beveland vanaf 1 april 2020 kunnen inwoners melkpakken en  plastic verpakkingen dus gewoon weer in de restcontainer kunnen gooien, wordt de komende weken duidelijk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Peter Appel nam failliete 2W Logistiek in Kapelle over en gedijt nu goed in de Bloesem van Zeeland
  PREMIUM

  Peter Appel nam failliete 2W Logistiek in Kapelle over en gedijt nu goed in de Bloesem van Zeeland

  KAPELLE – Bijna een jaar geleden werd het hart van de Smokkelhoek zwaar getroffen. Het Emté-distributiecentrum sloot de deuren op het Kapelse bedrijventerrein en in het kielzog daarvan kwam transporteur 2W Logistiek in zwaar weer. Zulk zwaar weer zelfs dat in juli 2019 een faillissement volgde. Het landelijke Peter Appel Transport bood redding. Het bedrijf uit Noord-Holland nam het failliete bedrijf over en is er nu zelfs aan het groeien. En die groei zet ook tijdens de coronacrisis gewoon door.
 2. Raadslid stelt eigen huis open: ‘Juist christelijke gemeente moet vluchtelingenkinderen opvangen’
  PREMIUM

  Raadslid stelt eigen huis open: ‘Juist christelij­ke gemeente moet vluchtelin­gen­kin­de­ren opvangen’

  YERSEKE - Ze hebben misschien hun vader of moeder wel voor hun ogen vermoord zien worden. En nu zitten ze in overvolle Griekse kampen, waar ze alleen maar kunnen hopen dat een corona-uitbraakt uitblijft. ,,Ik vind deze situatie zo verschrikkelijk. We moeten ons hart laten spreken”, zegt ChristenUnie-raadslid Andries Jumelet uit Yerseke. Hij is zelfs bereid één kind in huis te nemen.
 3. Mosselkweker Yerseke wil nu snel schadevergoeding van minister voor mosselzaadconflict
  PREMIUM

  Mosselkwe­ker Yerseke wil nu snel schadever­goe­ding van minister voor mosselzaad­con­flict

  DEN HAAG - Mosselbedrijf Koninklijke Prins & Dingemanse uit Yerseke vraagt minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit nu snel een schadevergoeding te betalen voor de jaren dat ze te weinig mosselzaad mocht kweken. Het bedrijf kan die compensatie goed gebruiken om de coronacrisis ongeschonden door te komen. ,,U bent onze laatste strohalm”, schrijft het bedrijf aan de minister.