Volledig scherm
Harm Stuyt van de Katse Schoolvereniging richt zich tot de gemeenteraad van Noord-Beveland. © Ellen Jobse

Het blijft waarschijnlijk 'nee' voor een nieuwe school in Kats

tweetsWISSENKERKE – „De crux met het oprichten van de Katse school is dat het wettelijk gewoon niet kán, tenzij de minister zegt: we gaan een experiment aan.” Met die woorden vat VVD-raadslid Dirk Hage het dilemma van de Noord-Bevelandse gemeenteraad samen.

Een uitpuilende raadszaal en een presentatie van de Katse Schoolvereniging (KSV) lijken tijdens de raadsvergadering van donderdagavond niets te veranderen aan het voorgenomen ‘nee’ van coalitiepartijen NBB, CDA en SGP. De kans is dus groot dat de gemeenteraad het verzoek van de KSV om een basisschool te stichten in Kats over twee weken definitief dwarsboomt.

Toch betekent die afwijzing niet het einde voor de lobby van de KSV. De vereniging ziet het als een eerste horde die moet worden genomen om het doel te bereiken: een kleine dorpsschool met maximaal 48 leerlingen. De volgende stap is het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aanschrijven. Dat kan tot 1 januari volgend jaar alsnog besluiten dat de basisschool er mag komen. In dat geval is de gemeente Noord-Beveland bereid ook groen licht te geven. 

Verslaggeefster Ellen Jobse deed verslag via Twitter.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andere locatie voor brandweerkazerne Heinkenszand lijkt uitgesloten, ondanks protest
    PREMIUM

    Andere locatie voor brandweer­ka­zer­ne Heinkens­zand lijkt uitgeslo­ten, ondanks protest

    HEINKENSZAND - Slikken of stikken. Dat gevoel overheerst bij bewoners van de Hoefbladstraat en Clara’s Pad in Heinkenszand. Een bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond heeft de onrust rondom de komst van een nieuwe brandweerkazerne in hun ‘achtertuin’ niet kunnen wegnemen. Omwonende Kim van Sabben: ,,Het kwam op ons over alsof al voor 99,9 procent zeker is dat de kazerne er komt.”