Volledig scherm
Annebeth Evertz (links) en Iman Vleugel (rechts) wachtten dinsdagavond anderhalf uur lang op mensen die nooit zouden komen. © Willem Adriaansens

Het blijft angstig stil op inloopavonden gemeente Kapelle

KAPELLE - Kapelle loopt nog niet uit voor de nieuwe burgemeester. Op de inloopavonden in Schore, Wemeldinge en Kapelle kwam dinsdag bijna geen enkele belangstellende langs.

Ze zaten er klaar voor, de zes fractievoorzitters uit de Kapelse politiek. In het dorpshuis van Schore hadden Pierre Kruizinga (CU) en Marc van Opstal (D66) 'dienst'. Siwart Mackintosh (CDA) en Henk Keurhorst (SGP) hielden de wacht in de Wemeldingse Wemel en Annebeth Evertz (PvdA) en Iman Vleugel (VVD) hadden koffie en thee klaar staan voor de gasten in het Kapelse gemeentehuis. Alleen Gemeentebelang deed niet mee aan dit initiatief.

Angstvallig stil

De inloopavonden hadden de gemeenteraad nuttige informatie moeten opleveren voor de profielschets voor een nieuwe burgemeester. Want de huidige, Huub Hieltjes, is slechts tijdelijk. Wat inwoners van een nieuwe burgervader of -moeder verwachten werd, in ieder geval dinsdagavond, niet duidelijk. Want alleen in Schore vulden vier mensen het enquêteformulier in, meldde Pierre Kruizinga. In Wemeldinge en Kapelle bleef het angstvallig stil. Daar kwam helemaal niemand langs. Annebeth Evertz bekeek het positief: ,,Ach, ik vat het maar op als een blijk van vertrouwen."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement