Volledig scherm
De modderpoel in het Wemeldingse hertenkamp hoort straks tot het verleden. © Marcelle Davidse

Herten verdwijnen (tijdelijk) uit Wemeldinge

WEMELDINGE  - De hertjes verdwijnen voor een aantal maanden uit het Wemeldingse straatbeeld. Pas als het hertenkamp is opgeknapt komen de dieren terug.

Het hertenkamp aan de Molenstraat kampte al langer met wateroverlast. Dat zorgde ervoor dat de herten in de natte periode met hun hoeven in het water stonden. Daar komt nu verandering in. Zodra het weer het toelaat, en dat zal waarschijnlijk pas in maart 2019 zijn, wordt het hertenkamp grondig opgeknapt.

Quote

Op de bewoners­avond was iedereen het er mee eens om de herten nu alvast maar te verkassen.

Jon Herselman

,,We hebben nu besloten de herten al voor de natte periode weg te halen", aldus wethouder Jon Herselman. ,,Omdat ze straks toch weg moeten voor de werkzaamheden. Op de bewonersavond was iedereen het ermee eens om de dieren dan nu alvast maar te verkassen."

Volledig scherm
Het hertenkamp in Wemeldinge krijgt een stevige opknapbeurt. © Marcelle Davidse

Na eerdere klachten over dierenwelzijn en het aanzicht van het hertenkamp trof de gemeente vorig jaar al maatregelen. In december 2017 werden al gaten in de grond geboord, waarin pvc-afvoerbuizen voor afvoer van het overtollige water moesten zorgen. Dat werkte echter niet voldoende. Nu ligt er een herinrichtingsplan klaar voor het hertenkamp. Zodat de herten in het vervolg met droge poten de winter door kunnen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement