Volledig scherm
Hert © anp

Herten in Wemeldinge krijgen dit jaar nog droge hoeven

KAPELLE - De herten in het Wemeldingse hertenkamp hebben deze winter voor het laatst last van natte hoeven. Zodra de situatie het toelaat wordt de grond op het kamp aan de Molenweg aangepakt.

Wethouder Jon Herselman beloofde de gemeenteraad dinsdagavond dat er deze zomer gedraineerd wordt op het hertenkamp. ,,In de droge periode, en dat is hopelijk al voor de zomer, beginnen we met het grondwerk en zal er drainage worden aangebracht."

Herselman deed deze toezegging als antwoord op vragen van het CDA en Germeentebelang. De fracties wilden weten of en wat er al aan de omstandigheden was gedaan en of dat niet te lang had geduurd. Volgens de wethouder was van dat laatste geen sprake. ,,Het is al langer bij ons bekend en we hebben ook al eerdere maatregelen getroffen", aldus Herselman. ,,We hebben zand  en stro gegooid bij de voederbak en op de plekken waar mensen de dieren voederen."

Ondanks die maatregelen bleef het op sommige plaatsen een modderpoel. Dat erkende ook de wethouder. ,,Ik geef toe, het is een mottig zicht, maar het is echt niet schadelijk voor de herten."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement