Volledig scherm
De Emté in Heinkenszand © Melita Lanting

Heinkenszand krijgt toch een Lidl

HEINKENSZAND - De Lidl komt tóch naar Heinkenszand. De supermarktketen gaat naast de Emté aan de Stenevate een nieuwe winkel bouwen. De gemeenteraad en de directie van Lidl moeten de overeenstemming nog wel goedkeuren.

In april van dit jaar zag het er niet meer naar uit dat de Lidl nog naar Heinkenszand zou komen. De gemeente en de supermarktketen verschilden zoveel van mening dat de gemeente de principeovereenkomst opzegde. Daarna meldden zich verschillende andere winkelketens. Ook Lidl nam weer contact op en nadat de lucht geklaard was tussen beide partijen ging het snel. De winkel  komt naast de Emté, op de plek waar nu de brandweerkazerne en het voormalige politiebureau staan.

  1. Klachten Poelbos Goes zijn nu dromen

    Klachten Poelbos Goes zijn nu dromen

    'S-HEER HENDRIKSKINDEREN - Eén punt keerde steeds maar terug op de agenda's van de dorpsraadsvergaderingen in 's-Heer Hendrikskinderen en 's-Heer Arendskerke: het Poelbos. Dan ging het over de slechte staat van de paden, de woekerende begroeiing of de sociale onveiligheid. Een riedeltje wat zich herhaalde. Tot de dorpsraden het anders aanpakten en de boel omdraaiden. De klachten werden dromen, uitgewerkt tijdens een bijeenkomst woensdag in het Heer Hendrikhuis.