Heimachine valt om op bouwplaats in Yerseke

videoYERSEKE - Op een bouwterrein aan de oever van de Oosterschelde in Yerseke is vanmiddag een heimachine omgevallen. Niemand raakte gewond. 

De heistelling was bezig met het slaan van palen voor de bouw van appartementencomplex De Zaete, de derde en laatste woontoren op de locatie van het voormalige, gelijknamige dorpshuis. ,,Dit was even schrikken", zegt directeur Marco de Raad van aannemersbedrijf Van der Poel uit Terneuzen. Hoe het kon gebeuren dat de machine omviel, wordt onderzocht. ,,Gelukkig is er geen persoonlijk letsel en viel de machine niet tegen andere bebouwing aan", zegt De Raad. De machine zelf is wel flink beschadigd en ligt half op de dijk. De bovenkant kwam in het water van de Oosterschelde te liggen toen het vloed werd. De Raad heeft zelf nog niet eerder meegemaakt dat een heistelling omviel. ,,Gelukkig niet, want dat is niet de bedoeling.”

Volledig scherm
© Johan van der Heijden

Marianne Meijaard woont in de naastgelegen tweede toren. Ze heeft de installatie niet zien omvallen, maar kwam net thuis toen het was gebeurd. ,,Iedereen had het erover. Gelukkig is hij niet tegen ons gebouw gevallen, zo'n ding is best groot. Eigenlijk onbegrijpelijk dat hij kan omvallen.” 

Aan het einde van de avond stond het voertuig weer rechtop. De omgevallen stelling zal worden afgevoerd en vervangen door een andere machine.

Volledig scherm
Tijdens de bergingswerkzaamheden is een arm van de heistelling losgekoppeld. © 112Midden-Zeeland
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement