Volledig scherm
zonnepanelen © ANP

Heel Hoedekenskerke aan de zonnepanelen

HOEDEKENSKERKE - Het dak van de school van Hoedekenskerke wordt gastheer voor 180 zonnepanelen. Zo kunnen mensen die geen panelen op het eigen dak willen, toch duurzame energie opwekken.

Het idee is een initiatief van Jan Lukasse, Theo Tramper en Tonny Drijdijk uit Hoedekenskerke. Het idee was om helemaal zelfvoorzienend worden als dorp, maar dat was veel te ambitieus. Het werd een mini-zonnepark op het dak van de school en het drietal zocht samenwerking met Saman uit Zierikzee die gespecialiseerd is in dit soort projecten. 

Het resulteerde in een postcodestroomproject. Een project waarbij mensen uit Hoedekenskerke én de omliggende dorpen aandelen kunnen kopen in het zonnepark op de school.

Op 14 november wordt een informatiebijeenkomst gehouden over dit project. Dan moet duidelijk worden of (bijna alle) aandelen verkocht kunnen worden. Want dat is wel noodzakelijk om de beloofde vijf procent rendement te halen. De informatieavond begint om 19.30 uur in dorpshuis De Griend in Hoedekenskerke.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement