Volledig scherm
Het strandje van Hansweert na de opknapbeurt. © .

Hansweert is helemaal klaar voor strandweer

HANSWEERT - Het strandje van Hansweert is helemaal klaar voor het strandweer dat volgende week wordt verwacht. Deze week heeft Van der Straaten het strandje onder handen genomen.

Het aannemingsbedrijf  heeft vorig jaar pal voor haar bedrijfsgebouw  aan de Werfdijk in opdracht van de gemeente Reimerswaal een strandje aangelegd. Daardoor kunnen recreanten ook bij hoog water hun handdoek op het strand leggen. Een deel van het zand is inmiddels door getij en wind verplaatst.

Volgens directeur Leonard Pekaar is het strandje deze week ‘gefatsoeneerd’. Het zand is gedeeltelijk terug op z'n plaats gereden. Daardoor blijft bij hoog water meer zand droog. Ook is de strekdam verhoogd met stenen. De verwachting is dat daardoor het zand beter blijft liggen.

Aan de Werfdijk mondt ook een overstort uit: een buis waarmee na extreme regenval water geloosd kan worden op de Westerschelde.  Door de verplaatsing van het zand, was die uitlaat dichtgeslibd. ,,Die hebben we weer vrijgemaakt. Nu is het niet nodig, maar in geval van nood zou half Hansweert onder water staan als die buis dicht zit.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement