Volledig scherm
© Menno Boon

Grote verkeerscontroles in Goes en Hulst

GOES/HULST - Het team Verkeer heeft dit weekend verschillende algemene verkeerscontroles uitgevoerd in zowel West-Brabant als in Zeeland. In totaal zijn er 759 voertuigen gecontroleerd en 57 bekeuringen uitgeschreven.

Goes was één van de controleplekken. Daar werd van 01.00 tot 04.00 gecontroleerd op de 's-Gravenpolderseweg. Daar zijn 58 voertuigen gecontroleerd, waarvan 17 bestuurders te hard hebben gereden. De hoogst gemeten snelheid is 74 km per uur. Op hetzelfde moment is bij de rotonde bij de Kloetingseweg een alcoholcontrole gehouden. Hier zijn 42 blaastesten afgenomen. Een 61-jarige man uit Kloetinge heeft een boete en een rijverbod van twee uur gekregen, omdat hij bijna 1,5 keer de toegestane alcohollimiet had overschreden.

Daarnaast wordt dit weekend in Hulst het Vestrock festival gehouden waar gezelligheid ook vergezeld gaat met de nodige drank. Om die reden zijn er zaterdag tussen 22.00 en 01.00 uur op verschillende plekken snelheids- en alcoholcontroles gehouden. Onderweg van Goes naar Hulst wordt op de A58 nog een bekeuring uitgedeeld voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Op de rondweg zijn er 350 voertuigen gecontroleerd. Dit leverde 65 overtredingen op, één bestuurder reed zelfs met 148 km per uur langs de radarauto. Op de Spoorweg moesten 108 bestuurders een blaastest ondergaan. Een 27-jarige man uit Graauw had ruim 2 keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed en kreeg 500 euro boete en een rijverbod. Als extra maatregel moet hij een verplichte alcholcursus ondergaan. Een scooterrijder denkt de dans te ontspringen en rijdt bij de controleplaats dwars over een vluchtheuvel. Hij valt, maar staat snel weer op om met hoge snelheid weg te rijden. Uiteindelijk is hij in Axel opgespoord. Dan wordt duidelijk waarom hij de controle wilde ontwijken; ook hij had teveel gedronken. Op de Stationsweg werden ook alcoholcontroles gehouden. Van de 23 gecontroleerde automobilisten had alleen een 19-jarige jongen uit Terneuzen teveel gedronken. Hij mocht pas na een uur verder rijden en heeft daarboven op een boete gekregen van 300 euro.