Volledig scherm
Het recreatiegebied bij Wolphaartsdijk. © Marcelle Davidse

Grote plannen blijven overeind in recreatievisie voor Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK - De plannen voor buitendijks gelegen vakantiehuisjes in de Zuidvlietpolder en appartementen bij De Zuidschor zijn overeind gebleven in de recreatievisie voor Wolphaartsdijk. Het is nu aan de gemeenteraad om daar iets van te vinden.

De visie deed de afgelopen paar maanden het nodige stof opwaaien in het dorp. De drie grote plannen die erin staan, kunnen niet op enthousiasme van alle inwoners rekenen. De initiatiefnemer van één van de plannen koos al eieren voor zijn geld. Dat betekent dat er geen camperpark komt in recreatiegebied De Schelphoek. Dat plan leek ook op de meeste weerstand te stuiten.

De twee andere grote ontwikkelingen behelzen de komst van buitendijks gelegen lodges in de Zuidvlietpolder en de bouw van appartementen en voorzieningen als een restaurant en zwembad bij De Zuidschor. Deze twee plannen zijn nog altijd opgenomen in de visie die burgemeester en wethouders nu voorleggen aan de gemeenteraad. Volgens wethouder Loes Meeuwisse zijn er de afgelopen tijd 155 zienswijzen ingediend over de visie. 144 daarvan kwamen van inwoners, de rest van organisaties als de provincie en het waterschap. De zienswijzen hebben er volgens haar toe geleid dat in het plan nu meer aandacht is voor een goede landschappelijke inpassing van toekomstige ontwikkelingen.

De toekomstvisie voor het recreatiegebied bij Wolphaartsdijk wordt op 6 juni besproken in de Goese raadscommissie. Later neemt de gemeenteraad er een definitief besluit over. Met het vaststellen van de visie hebben de initiatiefnemers van de plannen nog geen groen licht om deze uit te voeren. Daar moeten later nog allerlei procedures voor worden doorlopen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement