Groot Roompot-peloton over de Zeeuwse wegen

KAMPERLAND - De Roompot/Charles-wielerploeg trakteerde zaterdag haar fans. Die konden gratis meedoen aan een toertocht door Zeeland. Zo’n 2000 mensen hadden zich daarvoor aangemeld.

Vertrekpunt was, vanzelfsprekend, Roompot-bakermat Kamperland. Daar was een ‘fandorp’ ingericht, waar de complete ploeg - renners en begeleidingsteam - aanwezig was. Mensen zoals Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel verstrekten elke deelnemer een pakket, inclusief een officieel wielershirt van de ploeg.

De fietsers hadden de keuze uit drie afstanden: 45, 100 en 130 kilometer. Zij vertrokken om de tien minuten in groepen, aangevoerd door een van de Roompot-renners. Michael Boogerd fietste mee met de eerste groep.

,,Voor ons is het belangrijk dat we zo dicht mogelijk bij de fans kunnen komen”, noemde teammanager Michael Zijlaard als belangrijkste reden voor het initiatief. ,,Dit is wie we zijn en dat we willen we laten zien.” Hij sluit niet uit dat er een vervolg komt. ,,Je weet het nooit in sponsorland, maar als het aan mij ligt, moet je dit soort dingen als wielerploeg blijven doen.”

Volledig scherm
Michael Boogerd voert de eerste groep aan bij de start van de toertocht van de Roompot-wielerploeg © Rolf Bosboom
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement