Er mag gebouwd worden aan de nieuwe wijk Platepolder in Heinkenszand. Op de foto het terrein waar de wijk moet komen, gezien vanaf het gemeentehuis. Het nu nog onverharde Platewegje wordt de eerste jaren de toegangsweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Er mag gebouwd worden aan de nieuwe wijk Platepolder in Heinkenszand. Op de foto het terrein waar de wijk moet komen, gezien vanaf het gemeentehuis. Het nu nog onverharde Platewegje wordt de eerste jaren de toegangsweg. © Martijn de Koning

Groen licht voor Platepolder; rechter veegt bezwaren tegen wijk Heinkenszand van tafel

HEINKENSZAND - De bouw van de nieuwe wijk Platepolder in Heinkenszand kan beginnen. De rechter heeft een bezwaar van omwonenden daartegen afgewezen.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”