Volledig scherm
© Getty Images/Monkey Business

Groen licht voor inloophuis voor jongeren in Goes

GOES  - Goes krijgt definitief een inloophuis waar jongeren met allerlei problemen terecht kunnen. De gemeenten in de Oosterschelderegio zijn tot de conclusie gekomen dat dit een waardevolle voorziening kan zijn.

Het gaat om een zogeheten Tejo-huis. Tejo staat voor 'Therapeuten voor jongeren'. Het fenomeen is komen overwaaien uit België, waar het al succesvol is gebleken. Jongeren van 12 tot en met 20 jaar kunnen na schooltijd of op zaterdagochtend gratis, zonder verwijzing en anoniem terecht in het inloophuis. Daar zitten professionele psychotherapeuten die, indien nodig, voor de juiste begeleiding zorgen. ,,Op die manier hopen we een aantal jongeren uit de dure en ingrijpende professionele jeugdzorg te houden'', stelt burgemeester René Verhulst. ,,Voorlopig gaat het om een pilot van een jaar.''

Momenteel wordt gezocht naar een geschikt onderkomen voor het inloophuis. Dat komt zo goed als zeker in Goes. Die gemeente steekt er dan ook het meeste geld in: 15.000 euro. Alleen Borsele doet volgens Verhulst niet mee aan het proefproject. Die gemeente heeft z'n eigen voorziening om jongeren in een vroegtijdig stadium te helpen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement