Volledig scherm
Het centrum van Krabbendijke wordt opgeknapt. De vijver wordt in een modern jasje gestoken. De woning op de achtergrond wordt afgebroken. Hier worden parkeerplaatsen aangelegd. © Joeri Wisse

Groen licht voor centrumplan Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Het centrum van Krabbendijke gaat voor acht ton op de schop.  Dat betekent dat parkeren pal voor de deur van supermarkt Jumbo en aangrenzende winkels binnenkort tot het verleden behoort. Ook wordt de oude, vervuilde vaete vervangen door een moderne vijver met veel glas en staal.

De raadsleden van de VVD en ChristenUnie vinden de huidige vijver veel te duur en twijfelen aan de cultuurhistorische waarde van de waterpartij. Ook spraken ze met ondernemers die toch nog kritiek hebben op het  herinrichtingsplan. Alle andere partijen waren, met wat kritische kanttekeningen over de hoge investering, dinsdagavond lovend over het ‘prachtige plan’.

De VVD probeerde een besluit over het plan nog  een maand uit te stellen, maar kreeg daarvoor geen steun. De liberalen stemden uiteindelijk wel voor. De ChristenUnie was als enige fractie tegen. Wethouder Jaap Sinke was blij met de steun van de raad. Hij vond het wel jammer dat ontevreden ondernemers zich niet bij hem hadden gemeld. Volgens de wethouder is het alsnog mogelijk om, voordat de schop de grond in gaat, het  plan op detailniveau te verbeteren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement