Volledig scherm
© Thinkstock

Gratis gezondheidstest voor inwoners van 's-Gravenpolder

's-GRAVENPOLDER - Is het cholesterol goed? Hoe zit het met de bloeddruk en de mentale gezondheid?  Inwoners van 's-Gravenpolder kunnen hun gezondheid binnenkort gratis laten testen. Het is een proef van de gemeente Borsele samen met de huisartsen, Indigo en Sport Zeeland.

,,Iedereen van boven de achttien in 's-Gravenpolder wordt uitgedaagd mee te doen”, zegt wethouder Marga van der Plasse.  Er wordt gekeken naar zaken als leefstijl, voeding, stresservaring, bloeddruk en cholesterolgehalte. ,,Mensen krijgen vervolgens tips mee over hoe ze hun leefstijl eventueel kunnen aanpassen.” 

Hoewel het niet direct een gemeentelijke taak is om de gezondheid van inwoners te testen, vindt Van der Plasse het wel belangrijk. ,,We hebben de opdracht van het Rijk om aan preventie te werken", zegt ze. ,,Dit is één van de manieren om hieraan te werken.” Uit de resultaten kunnen ook trends naar voren komen waar de gemeente vervolgens wat mee kan doen, zoals de mate van eenzaamheid. Als de proef in 's-Gravenpolder slaagt, komen ook andere dorpen aan bod.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement