Volledig scherm
© Thinkstock

Goesenaar moet jaar zitten voor dodelijk ongeval

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vandaag de 24-jarige M. M. uit Goes voor dood door schuld een gevangenisstraf van een jaar opgelegd, plus een rijontzegging van drie jaar. Van die rijontzegging is een jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar, opgelegd. 

Op 1 oktober 2016, op de Tractaatweg bij Westdorpe, negeerde de Goesenaar een inhaalverbod en passeerde  een voor hem rijdende auto terwijl er een tegenligger naderde. Hij botste tegen de zijkant van die tegenligger. Deze kwam daardoor in een slip en botste tegen een andere auto. Een inzittende van die auto, een inwoner van Brouwershaven, kwam daarbij om het leven. 

De rechtbank kwalificeerde het rijgedrag van de Goesenaar als ‘in hoge mate onvoorzichtig en met ernstige schuld’. De officier van justitie had acht maanden cel plus een rijontzegging van drie jaar gevorderd.

Zeven maanden na het ongeval presteerde M. het om op de Sloeweg bij Borsele 161 kilometer per uur te rijden, waar honderd is toegestaan. Daarvoor kreeg hij conform de eis een boete van duizend euro en een rijontzegging van twee maanden. De auto van M. werd verbeurd verklaard.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement