Volledig scherm
Derk Alssema

'Goese sportclubs moeten meer zelf doen'

GOES - Goes wil toe naar een andere verdeling van kosten op sportgebied.

Dat komt er op neer dat clubs en verenigingen meer zelf moeten doen. Dat schrijft wethouder Derk Alssema in zijn weblog op de gemeentelijke website. Volgens Alssema komt negentig procent van het onderhoud van de 'echt fantastisch gelegen' velden en accommodaties voor rekening van de gemeente. Volgens Alssema is dat veel in vergelijking in vergelijking met de gemeenten in de buurt die ongeveer 75 procent meebetalen. "Samen met de clubs en de verenigingen gaan we kijken hoe het anders kan op het gebied van subsidies en onderhouds- en beheerskosten", schrijft Alssema. "Ik ben ervan overtuigd dat we met alle 'sportharten' samen nog steeds een hoop kunnen bereiken met wat minder."

Inloopsessies

Goes staat voor een omvangrijke bezuinigingsoperatie, waarover op 10 november knopen worden doorgehakt door de gemeenteraad. In het voortraject zijn inwoners, instellingen en bedrijven al gevraagd mee te denken, maar de uitkomst van die enquête is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Daarom zijn er drie inloopsessies georganiseerd waar iedereen die dat wil vragen kan stellen of opmerkingen kan maken. Dat gebeurt op de volgende data en locaties:

2 november vanaf 19.30 uur tot 20.30 uur in wijkgebouw De Spinne, Goese Polder, 3 november vanaf 18.00 uur tot 19.00 uur in het Arendhuis, 's-Heer Arendskerke en 7 november vanaf 20.00 uur tot 21.00 uur in wijkgebouw De Pit, Goes-Zuid. Aanmelden via secretariaatconcern@goes.nl