Foto ter illustratie. Wie om een woningaanpassing vraagt in Goes, kan worden afgewezen als er in een straal van 10 kilometer om de Belanden een geschikte andere woning vrijkomt. Dat kan in een andere wijk of buurgemeente zijn, maar theoretisch kunnen mensen ook verplicht worden om naar Biervliet of Stavenisse te verhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Wie om een woningaanpassing vraagt in Goes, kan worden afgewezen als er in een straal van 10 kilometer om de Belanden een geschikte andere woning vrijkomt. Dat kan in een andere wijk of buurgemeente zijn, maar theoretisch kunnen mensen ook verplicht worden om naar Biervliet of Stavenisse te verhuizen. © Getty Images

Goese ouderenbonden verbolgen over ‘botte bezuinigingen’ op WMO-zorg

GOES - De Goese ouderenbonden zijn zeer teleurgesteld over de in haar ogen ‘botte bezuinigingen’ op de WMO. Hierdoor krijgen mensen geen huishoudelijke hulp meer voor een kortere tijd, zoals na een ingrijpende operatie. En een woningaanpassing kan geweigerd worden als ergens op de Bevelanden of in een straal van 10 kilometer eromheen een geschikte woning vrijkomt.