Volledig scherm
Wethouder André van der Reest: ,,De vergoedingen waren al jaren niet geïndexeerd.” © Mechteld Jansen

Goese minima krijgen meer geld voor sociale, sportieve, culturele of educatieve activiteiten

GOES -  Goed nieuws voor Goesenaren die niet veel te besteden hebben. De gemeente verhoogt de bijdrage uit het Declaratiefonds dit jaar met 25 procent. Met het geld kunnen mensen bijvoorbeeld lid worden van een club of kosten voor het theater, zwembad of een krantenabonnement betalen. 

,,De vergoeding uit het fonds is al een aantal jaren niet geïndexeerd. Omdat de kosten van het levensonderhoud ondertussen wel gestegen zijn, hebben we besloten de tarieven met 25 procent te verhogen”, legt wethouder André van der Reest uit. De verhoging gaat met terugwerkende kracht vanaf 1 januari in.

Het Declaratiefonds is ondergebracht bij de afdeling Werk, Inkomen en Zorg van de gezamenlijke Bevelandse gemeenten. ,,De zorgwethouders van de andere Bevelandse gemeenten staan unaniem achter het advies om de vergoeding te verhogen. Maar uiteindelijk is het aan de gemeenten zelf om het advies over te nemen.”

Ook de gemeenteraden moeten nog instemmen met het voorstel. In Goes lijkt dat geen probleem te zijn. Volgens Van der Reest heeft de Goese raad onlangs nog aangedrongen om iets te doen aan de inkomenssituatie van minima.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement