De Kavel Pik in Goes, waar binnenkort niet meer kan worden geparkeerd.
Volledig scherm
De Kavel Pik in Goes, waar binnenkort niet meer kan worden geparkeerd. © Rob Paardekam

Goese binnenstad verliest een groot parkeerterrein, waar moeten bezoekers straks parkeren?

GOES - Parkeren op de Kavel Pik in Goes is er over een paar weken niet meer bij. Daarmee verliest de binnenstad een groot parkeerterrein voor bezoekers. De gemeente is niet van plan om ter compensatie elders nieuwe parkeerruimte aan te leggen. ,,Op de bestaande terreinen en in parkeergarages is nog voldoende ruimte’’, zegt wethouder Cees Pille.

Op het parkeerterrein op de Kavel Pik - aan de Piet Heijnstraat - mag vanaf 1 juni niet meer worden geparkeerd. Daarmee verdwijnen meer dan honderd parkeervakken. Op de kavel komen appartementen en commerciële ruimtes. Lang geleden lagen er ook al plannen voor bebouwing van het stuk grond, maar toen die niet van de grond kwamen, is er een parkeerterrein van gemaakt. Daarvan is altijd gezegd dat het om een tijdelijke situatie ging.

Quote

We willen bezoekers van de binnenstad gaan stimuleren om het Molenplein vaker te gaan gebruiken

Cees Pille, wethouder Goes

Mondjesmaat gebruikt

Volgens Pille is het niet nodig om vervangende parkeervakken aan te leggen op een andere plek. Er zijn voldoende alternatieven. Hij wijst op het nabijgelegen Hollandiaplein. Ook dat ligt op loopafstand van de binnenstad en dat staat nooit vol. Aan de andere kant van de binnenstad wordt ook het Molenplein nog altijd mondjesmaat gebruikt. ,,We willen bezoekers van de binnenstad gaan stimuleren om ook dat terrein vaker te gaan gebruiken’’, zegt Pille. Hij wijst verder op de parkeergarages Stadspoort en Centrum als alternatieven voor de Kavel Pik.

Op dat parkeerterrein staan nu behalve de betalende bezoekers van de binnenstad ook een aantal vergunninghouders. Zij kunnen hun auto straks parkeren aan de M.A. de Ruijterlaan. Die is straks enkel nog bestemd voor de vergunninghouders. Het betaald parkeren verdwijnt daar.