Volledig scherm
PREMIUM
De Bellringers tijdens een oefensessie in de katholieke Maria Magdalenakerk in Goes in 2017. © Johan Van Der Heijden

Goese Bellringers maken droom waar met concert in Grote Kerk

GOES - Ze droomden al lang van een groot eigen concert. Over ruim twee weken gaat het eindelijk gebeuren. Onder de naam ‘Het Grote Bell Experiment’ treden de Goese Bellringers in de Grote Kerk op met tal van andere artiesten.

De Bellringers zijn twaalf mannen tussen de 17 en 25 jaar die elkaar leerden kennen op de Zeeuwse Koorschool in Goes. Eerst zongen ze samen, later gingen ze muziek maken met handbellen. Gewapend met ongeveer dertig van deze bellen, die allemaal hun eigen klank voortbrengen, reizen ze door heel het land en zelfs het buitenland om op te treden. De jongens besloten voor zichzelf door te gaan toen de Koorschool in 2012 werd opgedoekt. Met hun handbellen spelen ze onder meer kerst-, klassieke en wereldmuziek.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Een feestje met een zwart randje in Kwadendamme: ‘Het voelt een beetje alsof alles voor niets is geweest’
    PREMIUM
    VIDEO

    Een feestje met een zwart randje in Kwadendam­me: ‘Het voelt een beetje alsof alles voor niets is geweest’

    KWADENDAMME - Naar dat ene moment kijken ze maanden uit. Het publiek in rijen langs de kant. Laten zien waar je vanaf elluf-elluf aan hebt gewerkt. Maar De Pikpot moest het zaterdag voor het eerst in de geschiedenis zonder carnavalsoptocht stellen. En geeft gemengde gevoelens. ,,Achteraf had het makkelijk gekund”, zegt Gert van de Plasse van bouwclub De Puut’n. ,,Zo hard waait het niet.”