Volledig scherm
Ron Diephout van Katoen krijgt een oorkonde en een bloemetje van wethouder André van der Reest. © Gemeente Goes

Goes zet toegankelijke ondernemers in het zonnetje

GOES - Drie ondernemers zijn vrijdag door de gemeente Goes in het zonnetje gezet omdat hun panden heel goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

Slijterij Bie de Bolle, hotel en brasserie Katoen en Apple-dealer Digipas kregen uit handen van wethouder André van der Reest een oorkonde. Goes werd afgelopen woensdag uitgeroepen tot winnaar van de landelijke Ongehinderd Testdag. Daarbij wordt door mensen met een beperking, die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten, getest hoe toegankelijk de panden van diverse ondernemingen zijn. Mensen die woensdag deelnamen, gingen vrijdag met de wethouder mee om de oorkondes en bloemetjes uit te delen.

Volgens de landelijke organisatie Ongehinderd stak Goes er dit keer met kop en schouders bovenuit. Het Bevelandse keuringsteam kwam met de meeste beoordelingen, ten tijde van het kenbaar maken van de uitslag waren dat er al 51. Al die beoordelingen, met daarbij natuurlijk ook die van de andere deelnemende gemeenten, worden verwerkt in de Ongehinderd-app.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement