Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Goes wint rechtszaak over energievoorziening in wijk Ouverture

GOES  - De gemeente Goes heeft ook bij de rechter gezegevierd in het conflict over de collectieve energievoorziening in de wijk Ouverture. 

Momenteel is het bedrijf Eteck nog eigenaar van het zogeheten warmte-koude-opslagsysteem in de wijk, maar de gemeente besloot voor 2018 en verder in zee te gaan met een andere exploitant: DNWG-infra.

Eteck vindt dat de gemeente niet de juist procedures heeft gevolgd, maar heeft nu bakzeil gehaald bij de rechter. Die stelt dat de gemeente volgens de regels heeft gehandeld. Eerder deed ook het Nederlandse Arbitrage Instituut al een voor de gemeente gunstige uitspraak, namelijk dat Eteck de installatie voor het eind van het jaar moet overdragen. Ook moet het bedrijf volledige medewerking verlenen aan zaken als het overdragen van klantenbestanden en tekeningen van de installatie.

Eteck is de huidige exploitant van het vijftien jaar geleden aangelegde systeem in Ouverture, waarmee de inwoners hun woning verwarmen. Het contract tussen de gemeente en Eteck loopt op 31 december 2017 af. De inwoners zijn betrokken geweest bij de gesprekken over de toekomst. Een meerderheid koos voor de nieuwe exploitant. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement