Volledig scherm
© Thinkstock

Goes wil meer ruimte voor initiatief burgers

GOES - De gemeente Goes wil initiatieven uit de samenleving nog meer kansen geven. Raadsleden komen binnenkort bijeen om hier samen spelregels voor te bedenken.

De gemeente benadrukt dat er al veel gebeurt zonder dat ze er zelf tussen zit, zoal bewoners die samen whatsapp-preventiegroepen oprichten of jongeren die samen aan de slag gaan om een voetbalkooi te realiseren. ,,Maar het smaakt naar meer", staat in een notitie.

De gemeente zegt zo weinig mogelijk een sta-in-de-weg te willen zijn als bijvoorbeeld wijkverenigingen of burgers met eigen initiatieven komen. 'Zij moeten de vrijheid en het vertrouwen krijgen om hun eigen plan te trekken en zo min mogelijk beperkt worden door regels, termijnen en procedures.'

Later deze maand komen gemeenteraadsleden bij elkaar voor een workshop waarin fictieve voorbeelden worden behandeld, zoals bewoners die samen een groenstrook willen onderhouden of een dorpsvereniging die energieneutraal wil worden. De gemeente wil graag dat burgers meer te zeggen krijgen als het om maatschappelijke vraagstukken gaat. De ambtelijke organisatie moet zich aanpassen aan deze nieuwe situatie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement