Volledig scherm
De partij Nieuw Goes dringt aan op extra politieagenten. © Getty

Goes wil meer agenten vanwege aanwezigheid Emergis

GOES - De aanwezigheid van psychiatrisch ziekenhuis Emergis binnen de gemeentegrenzen rechtvaardigt extra politiecapaciteit. Dat zegt het college van Goes.

Het politiedisctrict Zeeland-West-Brabant krijgt er in totaal 135 agenten bij. Voor de partij Nieuw Goes was dat reden om bij burgemeester en wethouders aan te dringen op de komst van extra dienders in Goes. Het college deelt de mening dat in de gemeente extra agenten nodig zijn om de veiligheidsopgaven op een adequate manier aan te pakken.

Volgens B en W krijgt Zeeland in totaal dertig agenten extra, waarvan er tien worden gestationeerd in de Oosterschelderegio. Bij de definitieve verdeling zal worden bekeken welke problemen om extra capaciteit vragen. Daarbij zal Goes de aanwezigheid van Emergis, en de daarmee gepaard gaande problematiek, als argument inzetten.

Van de 135 extra agenten die Zeeland en West-Brabant krijgen, is het overgrote deel (119) bedoeld voor in de wijken. De andere agenten gaan zich richten op de ondermijnende en zware criminaliteit, en op digitale expertise.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement