Volledig scherm
De gemeente Goes zet borden in tegen de groeiende berg zwerfafval van de fastfoodrestaurants. © Ernesta Verburg

Goes wijst bezoekers van fastfoodrestaurants op hun fatsoen in strijd tegen zwerfafval: ‘Lekkere burger ben jij!’

GOES - De komst van diverse restaurants op de ‘fastfoodboulevard’ in Goes zorgt voor een toenemende hoeveelheid zwerfafval. Om die overlast te beugelen zet de gemeente Goes een offensiefje in. De eerste tekenen daarvan zijn inmiddels zichtbaar; borden die wijzen op fatsoen.

‘Gooi jij je afval in de berm? Lekkere burger ben jij!’, valt er te lezen op de borden die op meerdere plekken langs de weg zijn geplaatst. Waarbij die laatste zin is ingeklemd tussen het onder- en bovengedeelte van een hamburgerbroodje.

Quote

We willen natuurlijk geen zwerfafval en op deze manier maken we dat op een ludieke manier kenbaar.

Woordvoerder Goes

Sinds de opening van de McDonald’s waren er al volop klachten over zwerfafval. In de wijde omgeving, van ‘s-Gravenpolder tot aan Wemeldinge, werd er rommel langs de weg gevonden. ,,We willen natuurlijk geen zwerfafval en op deze manier maken we dat op een ludieke manier kenbaar”, laat een woordvoerder van de gemeente Goes weten. ,,Met een knipoog, maar de boodschap is wel gelijk duidelijk. We gaan het ook nog verder communiceren in Goes. En ook op de sociale media."

Volledig scherm
De borden bij de ‘fastfoodboulevard’ moeten automobilisten aanspreken op hun burgerzin. Afval hoort niet in de berm. © Ernesta Verburg

Volgens de woordvoerder is er begin deze week een zestal borden geplaatst. Onder meer in de directe  omgeving van de restaurants op de ‘fastfoodboulevard’. Goes hoopt dat het op deze manier de automobilisten aan het denken zet. Waardoor ze, wanneer ze gebruik maken van één van de restaurants, geen afval meer uit het raam zullen gooien.

Aan de fastfoodboulevard (door critici ook wel Obesitasplein genoemd) in Goes zijn inmiddels twee restaurants actief. McDonald’s opende al in december van het vorige jaar en sinds april is ook de Burger King geopend. Later volgen nog de KFC, New York Pizza en een restaurant van de keten De Beren. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement