Volledig scherm
Langs de velden van de Goese hockeyvereniging mag sinds kort niet worden gerookt. © Rob Paardekam

Goes vraagt inwoners om hulp: waar zou niet meer mogen worden gerookt?

GOES - Op welke locaties is het ongepast om een sigaret op te steken? De gemeente Goes roept inwoners op locaties aan te dragen die als rookvrij bestempeld zouden kunnen worden.

Goes heeft zich onlangs aangesloten bij het project ‘Rookvrije generatie’, bedoeld om kinderen zo weinig mogelijk in aanraking te laten komen met roken. De Goese Mixed Hockey Club heeft inmiddels het goede voorbeeld gegeven door het clubhuis en het buitenterrein als een rookvrije zone te bestempelen. Ook VV Kloetinge wil volgens de gemeente stappen gaan zetten om het roken terug te dringen.

Kinderen

Hoewel de gemeente niet wil inzetten op verbieden en handhaven, maar mensen juist wil stimuleren uit zichzelf hun gedrag aan te passen, is ze toch op zoek naar locaties die volgens de inwoners het predicaat ‘rookvrij’ verdienen. Daarbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan speeltuintjes of andere plekken waar veel kinderen komen. Ideeën kunnen worden gemaild naar rookvrijgoes@goes.nl.

Op het stadskantoor wordt momenteel gewerkt aan een nieuw beleidsplan alcohol en drugs. Daarin krijgt ook het roken een plekje. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement