Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Maikel Samuels

Goes trekt de knip voor inwoners die een extreem duurzaam huis bouwen

GOES - Goesenaren die een extreem duurzame woning bouwen, kunnen in de toekomst een subsidie van maximaal 10.000 euro krijgen.

Als het aan burgemeester en wethouders ligt, wordt daar de komende twee jaar een kleine 350.000 euro voor uitgetrokken. Wie in aanmerking wil komen voor de subsidie moet voldoen aan de landelijke norm ‘passief bouwen’. Daarin staat onder meer dat een huis geen enkele kier of naad mag hebben en efficiënt gebruikmaakt van zonlicht.

Met de subsidie wil de gemeente inwoners en andere bouwers uitdagen om nog een stapje verder te gaan dan nu vaak nog de norm is bij het bouwen van een duurzaam huis. Een gemeentelijke bijdrage is volgens het college gerechtvaardigd, omdat het bouwen van een ‘passief huis’ gepaard zou gaan met een meerprijs van tussen de 10 en 25 procent ten opzichte van een traditionele bouwmethode.

De nieuwe regeling vervangt een regeling voor duurzaam bouwen- en verbouwen die de gemeente Goes nu nog kent. In het gemeentelijke potje voor duurzaam bouwen zit nu nog 348.000 euro. Dat bedrag wil het college benutten om de nieuwe regeling de eerste twee jaar van te betalen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement