Volledig scherm
Historisch Museum De Bevelanden in Goes. © PZC

Goes tast in de buidel voor verbouwing van museum en VVV-kantoor

GOES  - De gemeente Goes trekt de portemonnee voor een verbouwing van Historisch Museum de Bevelanden en het naastgelegen VVV-kantoor. Van de 185.000 euro die het college beschikbaar wil stellen, kunnen de twee organisaties een gezamenlijke ingang maken.

Het hebben van één ingang biedt volgens wethouder Loes Meeuwisse verschillende voordelen. Zo kunnen de twee organisaties gebruik maken van elkaars personeel en vrijwilligers en kan het VVV-kantoor vaker open zijn. ,,We hopen dat deze ingreep ertoe leidt dat beide voorzieningen uiteindelijk meer bezoekers gaan trekken'', aldus de wethouder.

Uit onderzoek is gebleken dat het maken van één gezamenlijke ingang bouwkundig mogelijk is. Het is de bedoeling dat de verbouwing in oktober 2018 begint. Het VVV-kantoor wordt dan tevens omgebouwd tot een zogeheten inspiratiepunt. Daar moet straks meer te beleven zijn dan in het huidige kantoor. Er komt onder meer een zogeheten 'green room', waar mensen zich kunnen laten fotograferen met een Zeeuwse achtergrond naar keuze.