Volledig scherm
De tijdelijke plastic-container aan de Kamperfoeliestraat, waar donderdagmiddag alweer een te grote zak uitstak. © Rob Paardekam

Goes plaatst tijdelijke containers voor plastic afval in wijk Oost

GOES - In afwachting van de komst van permanente ondergrondse containers voor het plastic heeft de gemeente in de wijk Goes-Oost twee tijdelijke bovengrondse exemplaren geplaatst.

Omdat Goesenaren per 1 januari geld kunnen besparen als ze hun grijze container minder vaak laten legen, is de verwachting dat mensen meer plastic gaan scheiden. 

Daarom zijn op ongeveer tien plekken in de wijken en dorpen al extra ondergrondse containers voor het plastic geplaatst. Er komen er nog meer, maar daarvoor wordt nog gezocht naar geschikte locaties. Dat is onder meer het geval in Goes-Oost. Om ervoor te zorgen dat bewoners van die wijk hun plastic toch kwijt kunnen, zijn in de Kamperfoeliestraat en de Charlotte de Bourbonweg tijdelijke bovengrondse containers geplaatst.

De storingen die zich vorige week voordeden in een aantal ondergrondse containers zijn volgens wethouder Loes Meeuwisse inmiddels verholpen. De problemen ontstonden volgens haar, omdat sommige mensen te grote zakken in de opening van de containers proppen. Het leidde ertoe dat veel zakken naast de containers werden gezet. Tot overmaat van ramp ging ook één van de ophaalwagens kapot. Ook dat is opgelost.

Volledig scherm
De tijdelijke container aan de Charlotte de Bourbonweg. © Rob Paardekam
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement