Volledig scherm
Dit bordje aan de Van Mellestraat in Goes is één van de weinigen met een toelichting. © Rob Paardekam

Goes krijgt verklarende teksten onder straatnaambordjes

GOES - Charlotte de Bourbon, Simone Veil en Johannes Tak van Poortvliet. Het zijn zomaar een paar historische figuren naar wie straten in Goes zijn vernoemd. Maar lang niet iedereen zal weten wie zij waren. Binnenkort komt dat onder de straatnaamborden te staan.

De heemkundekring opperde onlangs het idee om verklarende teksten onder de bordjes te zetten. Dat is nu maar in een paar Goese straten het geval, bijvoorbeeld in de verzetsheldenbuurt in Goes-Oost. Burgemeester en wethouders vonden het een sympathiek idee, maar wezen het toch van de hand. De borden zouden dertig procent duurder en bovendien wel erg groot worden.

Die argumenten hebben de gemeenteraad niet overtuigd. GroenLinks en D66 dienden donderdag tijdens de begrotingsraad een motie in die stelde dat de beknopte verklarende teksten er wel moeten komen. De partijen kregen een meerderheid achter zich. Ook SP, CDA, PvdA, Nieuw Goes en VVD vinden het een leuk idee. Dat betekent niet dat er nu ineens allemaal nieuwe bordjes komen. Die worden geplaatst zodra het oude bord aan vervanging toe is.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement