Robert Waverijn en Sofyan Azzagari in de pop-up-beachbar van vorig jaar.
Volledig scherm
Robert Waverijn en Sofyan Azzagari in de pop-up-beachbar van vorig jaar. © Marcelle Davidse

Goes kan deze zomer weer chillen op een strandje: pop-up-beachbar komt terug op een nieuwe plek

GOES - Chillen op een strandje kan ook komende zomer weer in Goes. Pop-up-beachbar LIMA komt terug, maar wel op een iets andere locatie.

De tijdelijke beachbar verhuist van de Ketelkade naar de Houtkade en komt op een plekje nabij het onlangs aangelegde gebouw The Boatshed. ,,Hemelsbreed is het vlakbij de oude locatie’’, zegt Robert  Waverijn, één van de initiatiefnemers. Ook op de nieuwe stek kunnen bezoekers weer genieten van een hapje en een drankje. Er komt ook weer een zandstrand en bezoekers kunnen een frisse duik nemen. ,,We krijgen deze keer een vaste overkapping, zodat het ook bij wat minder goed weer nog aangenaam is’’, zegt Waverijn.

Quote

Hij is lekker ruim en dat komt nu zeker goed uit, want we zijn uiteraard corona­proof door de bezoekers ver genoeg van elkaar te zetten

Robert Waverijn, Initiatiefnemer pop-up beachbar

Nieuwe stek

Ondanks de wisselvallige zomer was de pop-up-beachbar vorige zomer een groot succes. Zelfs op doordeweekse dagen waren vaak alle stoelen bezet. Waverijn: ,,Van veel bezoekers hoorden we dat ze zich in een tropisch oord waanden, ondanks dat we feitelijk gewoon op een industrieterrein zitten.’’ De toenmalige locatie, aan de rand van nieuwbouwwijk Goese Diep, kan LIMA niet meer gebruiken. Op de nieuwe stek hopen de initiatiefnemers in elk geval de komende vijf jaar terecht te kunnen. ,,Hij is lekker ruim en dat komt nu zeker goed uit’’, zegt Waverijn. ,,Want we zijn uiteraard coronaproof door de bezoekers ver genoeg van elkaar te zetten.’’

Het is de bedoeling dat de pop-up-beachbar medio juni of uiterlijk aan het eind van die maand opengaat. Updates komen te staan op de Facebookpagina van Lima. Het plan voor de beachbar is uitgewerkt door architect Sjaak Goud.